Távfelügyelet

Jelenlegi hely

A Nyugalom Kft központjában 1992 óta működő 24 órás riasztó távfelügyeleti rendszer látja el, a rá csatlakoztatott több mint 3500 ingatlan elektronikus védelmét. A szolgáltatás igénybe vehető az Ön számára is, amely kiterjedhet lakás, családi ház, üzlethelyiség védelmének a biztosítására.

A távfelügyeleti rendszere segítségével a nap 24 órájában figyelemmel kísérhető a védett ingatlanban lévő riasztó ki-, és bekapcsolása, riasztási jelzései, egyéb műszaki információk. A beérkező jelzésekre az ügyeletes diszpécser intézkedik. Az intézkedés lehet a kivonuló szolgálat azonnali indítása, a megbízóink által megadott személyek felhívása vagy értesítés az esetleges műszaki hibáról.

A fegyveres kivonuló szolgálat a helyszínen biztosítja a Megbízóink ingatlanának és vagyontárgyainak védelmét.

A távfelügyeletre beérkező jelzések az ingatlanban működő riasztóberendezések alapján lehetnek:

Kapcsolt telefonvonali kapcsolat

Ilyenkor a riasztóberendezés az ingatlanba bekötött telefonvonal segítségével kommunikál a távfelügyeleti központtal. A kapcsolt telefonvonal előnye, hogy a riasztó csak a jelzések időtartalmára használja a vonalat ill. általában ez a lehetőség adott az ingatlanban.

UHF rádiós átvitel

A Nyugalom Kft. Veszprém megye területén UHF-s hálózatot üzemeltet. A rendszer felépítése, átjátszó és központi vevő egységekből áll. Az Ingatlanba telepített UHF adó segítségével a riasztóberendezés összes műszaki jelzését a központi felügyeleti géphez lehet eljuttatni. A rendszer előnye a biztonságos kommunikációs csatorna, könnyű telepíthetőség. Az UHF-s rendszer folyamatos fejlesztésével, engedélyezett EU-s frekvencián megbízható és olcsó üzemeltetésű kommunikációs forma.

GPRS-GSM átjelzés

Cégünk távfelügyeletére lehetőség van GSM alapú telefonos ill. GPRS alapú átjelzésre is.

Internet alapú átjelzés online felügyelet

A távfelügyeleti központ alkalmas a PARADOX cég által kifejlesztett Internet alapú átjelzés fogadására. A PARADOX rendszerekhez illeszthető IP modul segítségével online lehetőség van a riasztóközpontok megfigyelésére, esetleges beavatkozásra.