Tűzjelző rendszerek

Jelenlegi hely

A Nyugalom Kft. már 1990 óta elkötelezett élet( személy ) és vagyonvédelem területén. A mindennapi élet helyszínei: lakossági ingatlanok, kereskedelmi egységek, ipari létesítményekről is legyen szó, vannak olyan értékek, amelyeket óvni, védeni kell a tűz által okozott károktól. Elsősorban az életvédelem a legfontosabb cél.

Az épületekbe telepített automatikus tűzjelző berendezések működésének célja, hogy a keletkező füst korai szakaszában felismerve, jelzést adjon, a szükséges technikai vezérléseket elvégezze. A telepített rendszerek fő jellemzője, hogy nemcsak jelzik, hanem pontosa helymeghatározást is kapunk a tűz keletkezésének helyéről, így kellő időben megkezdhető a szükséges intézkedés: kiürítés, oltás.

A tűzjelező rendszerek telepítését az épületek rendeltetésétől, besorolásától függően kötelezően kell elvégezni, időszakos karbantartását az előírt módon biztosítani. A jelenleg hatályos jogszabályok alapján a tűzjelző rendszerek tervezését, kivitelezését, időszakos kötelező karbantartását tűzvédelmi szakvizsgához kötik, amellyel cégünk telepítői állománya rendelkezik.

Telepített rendszertípusok

Hagyományos tűzjelző rendszerek

A hagyományos rendszereket kis és közepes nagyságú épületekbe, rendeltetésük alapján előirt kis alapterületű objektumokba telepítjük. Ezen rendszerek előnye a költség hatékonyság, egyszerű rendszer felépítés. A felépítése hurokszelektív mikroprocesszoros rendszer. AnyagokA rendszer elemei:

  • Tűzjelző központ
  • Optikai füstérzékelő
  • Aspirációs füstérzékelő
  • Hősebesség-hőmaximum érzékelő
  • Kézi jelzésadó
  • Hangjelző
  • Távfelügyelet

Analóg intelligens tűzjelzők

Nagy területi kiterjedéssel, többszintes, nagy érzékelő számú rendszerek kivitelezésénél alkalmazzuk. A rendszer előnye, hogy analóg mintavételi eljárással digitalizált jelfeldolgozó algoritmussal címzett eszközök kerülnek beépítésre. A központok általában közös hálózatba szervezhetők, így komplex terület együttesek is központosított formában felügyelhetők.

A tűzjelző rendszerek rendeltetésükből adódóan, élet és vagyonvédelmi feladatokat látnak el. A tervezési szakaszban, kivitelezés során kétoldalú hurok táplálás, szakadás és rövidzár védelemmel van ellátva a hálózat.

Cégünk vállalja tervezési munkáktól a teljes kivitelezésig terjedő feladatok megvalósítását. A telepített rendszerek kötelező időszakos karbantartását korrekt díjakon folyamatosan megbízhatóan elvégezzük.