fbpx
2023.03.09.

26 évnyi biztonságtechnika – Sipos Tamás, “a fociedző”

Emberek a Nyugalom Kft. mögött

26 évnyi biztonságtechnika – Sipos Tamás, “a fociedző”

Biztonságtechnika - Sipos Tamás - Nyugalom kft

Biztonságtechnika – Sipos Tamás – Nyugalom kft

Cikksorozatunk új részével szeretnénk folytatni a betekintést a színfalak mögé. Cégünk több mint három évtizednyi jelenléte mögött emberek állnak. Hozzáállásuk, munkájuk összessége határozza meg a Nyugalom Kft. hírnevét. Amikor ránk számítasz ügyfélként, akkor igazából a kollégáink munkájára számítasz. 

Harmadik interjúnk alanya a Biztonságtechnikai csapatunk munkatársa, a tapasztalt és megbízható kolléga mintapéldája. Sipos Tamással beszélgettünk.

– Tamás, mióta vagy a Nyugalom Kft-nél?

– Pontosan emlékszem a dátumra, 1996 óta, több, mint 26 éve!

– Előtte mivel foglalkoztál? Milyen iskolák és “papírok” kellenek a mostani munkádhoz?

– Autószerelőként kezdtem, aztán telefon és hálózatszerelőként dolgoztam egy telefontársaságnál. Utána lettem  biztonságtechnikai szerelő, természetesen ehhez meg van a hatósági engedélyem és tűzvédemi szakvizsgával is rendelkezem.

– Mi a feladatod jelenleg a biztonságtechnikai osztályon?

Riasztórendszerek, tűzvédelmi rendszerek és kamera rendszerek telepítésével, javításával és karbantartásával foglalkozom, illetve a kollégák munkaszervezése is az én feladatom.

– Mennyi feladatod van?

– A terhelés állandó, de a feladatok változatosak. Mindig van munkánk, mostanra, több, mint 6000-es a Nyugalom Kft, biztonságtechnikai ügyfélbázisa. Leginkább úgy tudom összefoglalni, hogy vannak időszakok, amikor egyszerre nagyon sok a feladat, több riasztó, kamera vagy tűzjelző rendszer telepítést végzünk párhuzamosan, és vannak időszakok, amikor egy kicsit kisebb a terhelés. Ilyenkor arra is fordítunk időt, ami nem napi feladat, hanem gyakorlatilag a Távfelügyeleti  rendszerünk fenntartása. 

– Riasztó rendszerekkel, kamera és tűzjelző rendszerekkel foglalkozol minden nap. Miért fontos ez szerinted? Fontosabb lett a biztonságtechnika, mint ezelőtt 10 évvel?

– Szerintem régen is fontos volt és ma is az. Talán most több a kamerarendszer, akkor meg a riasztórendszer volt több. A technikai fejlődés viszont óriási mértékű ezen a területen is. Folyamatosan fejleszteni kell a tudásunkat és a tapasztalatunkat, hogy lépést tudjunk tartani az új megoldásokkal és eszközökkel. Külön kiemelném a tapasztalatot, mint legfontosabbat. A napi munka során az új eszközökhöz is megszerezzük a szükséges rutint, ezeket előbb mindig házon belül teszteljük, hogy mindent alaposan megismerjünk.

– Te magad is jársz külső munkára?

– Természetesen, főleg javításokat végzek, mivel az ügyfeleket és a náluk telepített riasztó, kamera és tűzjelző rendszereket nagyon jól ismerem, tudom, hogy mi hol van.

– 26 év a Nyugalomnál… Mit szeretsz ebben a munkában?

– A változatosságot. Üzletek, irodák, családi házak, lakások, minden nap ügyfelekkel foglalkozhatok. Nem egy helyben vagyok, szeretek az embereknek segíteni, technikai problémákat megoldani. Minden megoldott probléma eredménye egy elégedett ügyfél, ezt szeretem ebben. 

– Azt mondják, hogy 7 évente érdemes váltani. Te 26 éve itt vagy. Mi tartott itt ennyi ideig?

– Nekem fontos a stabilitás, ha a cég biztonságot ad. Sohasem éreztem azt, hogy itt “remegne a léc”, nem csak nekem, hanem a cégnek sem. Sokat kell dolgozni, még sincs idegeskedés és stresszelés. Itt ragadtam mert jól érzem magam. Gondolkodtam korábban többször is rajta, hogy megpróbálom egyedül, de aztán úgy döntöttem, hogy maradok.

– Hol lesz a Sipos Tamás 10 év múlva?

– Hát, ugyanitt. 🙂 Nem szeretnék változtatni, persze nem lehet tudni, mit hoz az élet. Nagyon jó kis csapat van itt, mindenkivel jó a kapcsolatom a cégen belül és az ügyfelekkel is.

– Én úgy látom, hogy akik itt dolgoznak, azok szeretnek a Nyugalomnál dolgozni.

– Ez így van. Nekem is voltak az életemben nehezebb időszakok, olyankor is mellettem álltak mindig, támogattak. Ez nagyon fontos a számomra, megbecsülöm a munkahelyemet.

– Mit csinál a Sipos Tamás, amikor nem a Nyugalom Kft-nél szerel riasztó rendszert?

– Labdarúgó edző vagyok, volt is arra tervem, hogy csak azzal foglalkozom. Kisgyerek korom óta futballozom, profiként is játszottam sokáig. A munkám mellett főleg ezt csinálom, délutánonként, megyek a pályára. Hívtak, hogy legyek főállású edző, de végül nem vállaltam el, maradtam itt a Nyugalomnál!

Ugray Adrián

Ezek is érdekelhetnek még

Riasztó vagy kamerarendszer, melyik a hatékonyabb megoldás?

Riasztó vagy kamerarendszer, melyik a hatékonyabb megoldás?

A biztonság mindenki számára elsődleges fontosságú. Az otthonok, vállalkozások és általában az értékek védelmére számos lehetőség közül választhatunk, de gyakori kérdés: riasztó vagy kamerarendszer a hatékonyabb megoldás? Ebben a cikkben összefoglaljuk mindkét...