fbpx

Vagyonvédelem

Szeretnéd távol tartani, vagy elijeszteni a hívatlan betolakodókat az otthonodból?

Az illetéktelen behatolók (betörők) elleni védelem, egyik leghatékonyabb eszköze a riasztórendszer.

Vagyonvédelem

A riasztó rendszer akkor nyújt megfelelő védelmet, ha alkalmazásával egy időben a távfelügyeleti szolgáltatást is igénybe vesszük. A távfelügyeleti központ ugyanis a nap 24 órájában éjjel-nappal figyeli az ingatlantól érkező jelzéseket, és a jellegüknek megfelelő módon intézkedik rájuk.

Betörés, besurranás, lopás…

Nagyon sok emberrel megtörtént, sokkoló. Senkinek sem kívánjuk. Azt mondják a tárgyak pótolhatók. A tárgyak igen, de egy valami nem biztos, a biztonságunk és az érzet, hogy otthon vagyunk.

Ügyfeleinknél gyakran költözéskor telepítünk riasztót, aztán szerelés közben elkezdik mesélni a történetüket. „Sose hittem, hogy egyszer elköltözök, imádtam a lakásom, meghitt, kényelmes, otthonos volt, szuper környéken. Aztán betörtek. Szerencsém volt, nem vittek el semmit, nem voltak értékeim, de aztán már nem tudtam úgy belépni az ajtón, mint előtte. El kellett adnom…..”

„Miután betörtek elajándékoztam az összes ruhám. Egy idegen tapogatta őket, nem akartam többet viselni. Egy darabig ott laktunk a betörés után, de sajnos nem tudtam megbocsátani a lakásomnak, költöznöm kellett.”

Miért legyen a riasztónk? 

Ha valakinek az otthonába erőszakkal behatolnak, elkerülhetetlenül megsértik azt a helyet, ami a magánszféra biztonságos helye kell legyen – főleg akkor, ha ezzel kárt is tesznek legkedvesebb holmijainkban. Riasztó használatával a baj, az anyagi károk, a bonyolult ügyintézések és az érzelmi sérülések is megelőzhetők!

Azért, mert biztonságban akarjuk tudni a szeretteinket, a családunkat, a személyes tárgyainkat, az értékeinket és nem utolsó sorban az emlékeinket. A besurranók folyamatosan veszélyt jelenthetnek értékeinkre. 

„Miért legyen riasztónk mikor mindig otthon vagyunk?”

Ez a kérdés nagyon gyakran hangzik el ügyfeleinktől. Mikor először hallottuk őszintén meglepődtünk a kérdésen. Az egyszerű válasz az, hogy azért, mert az életünk, az életük mindennél értékesebb. Minden riasztóhoz, akár meglévőhöz is kapcsolható pánikgomb, amely a riasztó kikapcsolt állapota mellett is jelez. De arra is gyakran van példa, hogy idős ügyfeleinknél a nyitásérzékelők egész nap élesítve vannak, így ha valaki valamelyik ajtón, ablakon belép a lakásban azonnal szól a sziréna és indulnak járőreink.

Miért válassz minket?

 • több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezünk,
 • 1.000+ riasztó rendszert telepítettünk az évek során
 • mert cégünk képes telepíteni, távfelügyelni és szervizelni is a riasztód egy személyben
 • munkavállalóink mindegyike rendelkezik a jogszabály által előírt vagyonvédelmi rendszerszerelői, vagy rendszertervezői szakképzettséggel, és kamarai tagsággal
 • ügyfeleinknek a szokásaikhoz és az igényeikhez igazodó riasztórendszert alakítunk ki, mely valóban éjjel-nappal biztonságot nyújt
 • gyorsan, precízen és felfordulásmentesen végezzünk munkánkat 
 • telepített eszközeink megfelelnek a szakmai szabványoknak
 • a világpiac vezető márkáit használjuk, mint Paradox, DSC vagy Ajax
 • családi vállalkozásunk a régió legnagyobb távfelügyeleti központjával rendelkezik, melyet közel 7.000 ügyfél választott napjainkig.

Miből áll egy riasztórendszer?

Az elektronikus vagyonvédelmi rendszerek 4 fő egységből állnak

 • Érzékelők: az érzékelt eseményt (pl. betörést, füstöt) elektromos jellé alakítják át, majd a riasztóközpontba továbbítják azt
 • Riasztóközpont: összegyűjti és feldolgozza a jeleket, majd elindítja a riasztást
 • Hang- és fényjelző egység(ek): fizikailag érzékelhetővé, hallhatóvá és vagy láthatóvá teszik a jelzést (pl. sziréna)
 • Átjelző berendezés: a távfelügyeleti központba továbbítja ezen jelzéseket

A riasztó rendszerek telepítése

A riasztók esetében az egyik legfontosabb elvárás, hogy a védendő értékek nagyságával arányos legyen a kiépített riasztó védelmi szintje. Tehát egy 3 szintes családi ház védelmére kevés lesz 3 db mozgásérzékelő felszerelése. 

Lakossági ügyfeleinknek többnyire kevésbé bonyolult riasztó rendszer beszerelését ajánljuk, mint pl. egy ipartelep esetében, de az elvárások különbözősége miatt mégis jóval bonyolultabb a lakásriasztó rendszernek a megtervezése. Egy lakásnál vagy családi háznál éjjel-nappal megszokott dolog a mozgás, nincsen fix zárási időszak, egy bekapcsolt riasztó mellett mégis jobban tudunk aludni.

Munkatársaink minden egyes igény felmerülésénél pontosan felmérik az adott család szokásait, és olyan, az életvitelhez igazodó rendszert építenek ki, amellyel valóban éjjel-nappal használható lesz a telepített riasztó. Ezen felül nem csak arra van lehetőség, hogy a riasztót éjszakára élesítsük úgy, hogy közben a konyhába ki tudjunk menni vizet inni, hanem lehetnek olyan érzékelőink, amelyek kikapcsolt állapot mellett is riasztanak, ilyen lehet például a füst-, szénmonoxid érzékelő, a pince vagy az erkélyajtó 

Vállalati ügyfeleink esetében van néhány más elvárás is, amit érdemes átgondolni. Az egyik az, hogy a riasztórendszer alkalmas legyen támadásjelzés küldésére is, (pl. pánikgombbal) a másik a riasztórendszer kamerarendszerrel való kombinálása.

Kültéri védelemmel kiegészített riasztókat azon ügyfeleinknek javasoljuk, akik telephellyel is rendelkeznek. A kültéri védelemre infra- vagy mikrohullámú sorompók elhelyezését javasoljuk, hiszen nem csak épületen belül találhatóak értékek. A kamerarendszer kiépítése ebben az esetben is növeli a biztonsági rendszerek védelmi szintjét. Kollégáink törekszenek rá, hogy a költségek alacsonyan tartása mellett olyan rendszert ajánljanak, amellyel a lehető legjobban lefedik a védendő területet.

A riasztó rendszerek karbantartása

Javasoljuk ügyfeleinknek, hogy minden évben végezzenek el egy próbariasztást, hogy meggyőződjön róla ő is, és mi is, hogy a rendszer ellátja feladatás és megfelelően működik. 

Ezen túlmenően lehetőség van arra is, hogy mi tartsuk karban a riasztórendszert. Karbantartás során a kollégáink a következő feladatokat végzik el:

 • ellenőrzik és tesztelik a teljes rendszer rendeltetés szerinti működőképességét
 • ellenőrzik, hogy történt-e a riasztórendszer működését érintő változás (pl plusz iroda kialakítása.), és ha igen, akkor javaslatot tesz a rendszer átalakítására
 • ellenőrzik az eszközök meglétét és sértetlenségét, illetve megtisztítják, portalanítják azokat
 • szükség esetén állítanak az érzékelők érzékenységén
 • letesztelik a sziréna/szirénák működését
 • ellenőrzik a kötéseket, a tápegység(ek) működését és az akkumulátor(ok) megfelelőségét
 • ellenőrzik a riasztóközpont működését, kérésre átprogramozzák vagy új kódot adnak
 • ellenőrzik a rendszer kommunikációját a távfelügyeleti központunkkal

Szerelések ütemezésekor a karbantartási szerződéssel rendelkező ügyfeleink elsőbbséget élveznek, ezért is érdemes ajánlatot kérni a rendszer rendszeres karbantartására.

Ha szeretnéd biztonságban tudni az otthonod, legyen neked is egy riasztórendszered!

6.000+

Ügyfél

240

Településen

40+

Biztonsági szakemberrel

30+

Éve a szakmában

Kérj ingyenes biztonsági tanácsot!

Töltsd ki ezt a rövid űrlapot, küldd el nekünk az adataiddal, és hamarosan az egyik munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot, hogy egy személyre szabott ajánlatot kaphass.

6 + 12 =

Kiemelt referenciáink

 • MKB Veszprém Kézilabda Klub
 • Veszprém Aréna
 • Városi Művelődési Központ, Veszprém
 • Balatonfüredi kongresszusi központ, Balatonfüred
 • Videoton Oktatási Központ, Székesfehérvár
 • Valeo eAutomotive Hungary Kft, Veszprém
{

Ezúton is szeretném megköszönni a “Valeo eAutomotive Hungary Kft. Családi Nap” lebonyolítása során nyújtott kiváló szolgáltatásukat, amellyel hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez.

Külön köszönöm Takács Zoltán Szolgálatvezető Úrnak a rendezvény teljes időtartalma alatt végzett pontos feladatszervezést!

– Sebők Balázs –
Ügyvezető Igazgató

Munkában

Ha vagyonvédelmi  rendszerre van szükséged, lépj velünk kapcsolatba!