fbpx
2023.10.11.

5 fontos szempont a vezeték nélküli riasztó rendszer választása mellett

A vezeték nélküli riasztó rendszerek napjainkban egyre népszerűbbek. De vajon miért? És milyen kritériumokat kell figyelembe venni a megfelelő rendszer kiválasztásakor? Összegyűjtöttünk öt fontos szempontot, amelyek segítenek a legjobb döntés meghozatalában.

Frissítettük a cikk tartalmát és az alábbi videóban össze is foglaltuk a legfontosabb szempontokat. Ha nincs kedve olvasni, tekintse meg videónkat a témáról!


5 fontos szempont a vezeték nélküli riasztó rendszer választásához.

1, A vezeték nélküli riasztó gyors telepítése, rongálás nélkül

Gyorsan és esztétikusan lehet telepíteni a vezeték nélküli riasztókat. Nem probléma, ha a kábelezés nincs előkészítve, nem fogjuk otthonát kábelcsatornákkal elcsúfítani. Másik előnye, hogy olyan helyre is lehet érzékelőt tenni, ami nem lett riasztóhoz előkészítve, például egy kazánházba egy füstérzékelőt vagy a fürdőszobába egy vízérzékelőt. Emellett az is fontos szempont lehet, hogy költöztethető is a rendszer, így albérletekbe is bátran ajánljuk. 

2, A vezeték nélküli riasztó egyszerű használata

A vezeték nélküli riasztó rendszerek egyszerűen használhatók. Senki sem szeret órákon át tanulmányozni egy kezelési útmutatót. A modern rendszerek ezt a szempontot is figyelembe veszik. Intuitív felhasználói felülettel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik az egyszerű beállítást és működtetést. Ráadásul a komolyabbak esetében applikáció is társul a rendszerhez, aminek segítségével mobil telefonunkról is kezelni tudjuk a legfontosabb funkciókat amellett, hogy jelzéseket kapunk a működésről és az esetleges riasztásról. 

3, Megbízható jelátvitel

A jelátvitel megbízhatósága az egyik legfontosabb szempont egy vezeték nélküli riasztó rendszer kiválasztásakor. Ennek hiányában a rendszer nem tudja megfelelően ellátni a feladatát, ami kompromisszumot jelenthet a biztonságban. A kiemelkedő vezeték nélküli riasztó rendszernek képesnek kell lennie az adatok gyors és stabil továbbítására a szenzorok és a központi egység között, minimális késleltetéssel. Az adatátviteli technológiának olyannak kell lennie, amely képes ellenállni a különböző külső interferenciáknak, mint például az elektromágneses zavaroknak vagy az egyéb rádiófrekvenciás interferenciáknak. 

Az AJAX vezeték nélküli riasztó rendszer például, a „Jeweller rádiós technológiáját” alkalmazza, amely biztosítja az eszközök közötti megbízható kapcsolatot, még akkor is, ha több tíz méterre vannak egymástól. Emellett a modern riasztó rendszerek gyakran rendelkeznek olyan funkciókkal, mint az automatikus csatorna-váltás, ami optimalizálja a jelátvitelt zavaros környezetben is.

4, Rugalmas bővíthetőség 

A professzionális vezeték nélküli riasztó rendszerek rugalmasan bővíthetők. Az évek során változhatnak az igények, például új helyiségek védelmére lehet szükség. Ebben az esetben fontos, hogy a riasztó rendszer képes legyen új érzékelők hozzáadására anélkül, hogy az egészet újra kellene konfigurálni.

5, Professzionális támogatás 

Fontos szempont, hogy a vezeték nélküli riasztó rendszer kiépítését olyan Biztonságtechnikai cégre bízzuk, ahonnan probléma esetén is szakértői segítséget kaphatunk. Válasszunk olyan szolgáltatót, aki rendelkezik gyors és hatékony távfelügyelettel és ügyfélszolgálattal és ahol a technikai támogatás is megoldott a cégen belül.

A vezeték nélküli riasztó rendszerek kiválasztásakor ne csak az árakra koncentráljon. Fontosabb a fent említett öt szempont, mert ezek garantálják, hogy a választott rendszer valóban megfelel az elvárásoknak.

Amennyiben egy megbízható, modern és felhasználóbarát vezeték nélküli riasztó rendszert keres, az AJAX kiváló választás lehet. Technológiai előnyei, innovatív dizájnja és tartóssága miatt egyre több ügyfelünknek ajánljuk tökéletes megoldásként az otthonuk vagy vállalkozásuk védelmére. 

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy minden otthon és vállalkozás egyedi, ezért érdemes személyre szabott ajánlatért hozzánk fordulni a legmegfelelőbb rendszer kiválasztása érdekében. 

Végül nem árt, ha tudja, nálunk minden szükséges háttér rendelkezésre áll cégen belül. Megtervezzük, beépítjük, karbantartjuk saját biztonságtechnikai szakembereinkkel, akikre probléma esetén is számíthat. Ráadásul a rendszerét be is köttetheti távfelügyeleti központunkba, ahol az év 365 napján 24 órában felkészült diszpécserek monitorozzák a működést és riasztás esetén fegyveres járőreink intézkednek és biztosítják az értékeinek védelmét. 

Ezek is érdekelhetnek még

Riasztó vagy kamerarendszer, melyik a hatékonyabb megoldás?

Riasztó vagy kamerarendszer, melyik a hatékonyabb megoldás?

A biztonság mindenki számára elsődleges fontosságú. Az otthonok, vállalkozások és általában az értékek védelmére számos lehetőség közül választhatunk, de gyakori kérdés: riasztó vagy kamerarendszer a hatékonyabb megoldás? Ebben a cikkben összefoglaljuk mindkét...