fbpx
2023.01.03.

A járőr. Emberek a Nyugalom Kft mögöttÚj cikksorozatunkkal szeretnénk betekintést adni a színfalaink mögé. A cégünk több mint három évtizednyi jelenléte mögött emberek állnak. Hozzáállásuk, munkájuk összessége határozza meg a Nyugalom Kft. hírnevét. Amikor ránk számítasz ügyfélként, akkor igazából a kollégáink, és a járőr munkájára számítasz.

Járőr - Kovács Attila - Nyugalom Kft
Fegyveres járőr – Kovács Attila – Nyugalom Kft

Első interjúnk alanya fegyveres járőr, tíz éve dolgozik nálunk, a kiváló kolléga mintapéldája.
Kovács Attila az a típusú ember, akit szeretnénk magunk mellett tudni akkor, ha ne adj isten egyszer segítségre szorulnánk. A jelenléte megnyugtató, tudja a dolgát, segít és nem ismer lehetetlent.

⁃ Attila én úgy tudom, hogy a Nyugalom Kft-nél egy megbecsült kolléga vagy. Látom, hogy hoztál a beszélgetésünkre emlékplakettet, kitüntetést is. Szerinted minek köszönhető ez a megbecsülés?

⁃ Korábban hivatásos katonaként, majd lovas járőrként is dolgoztam, mielőtt a Nyugalom Kft-hez kerültem. Mindig nagyon odafigyeltem a feladatomra, szerettem pontos lenni, maximálisan koncentrálni a munkámra. Fegyveres járőrként is így látom el a feladatomat. Tíz éve dolgozom már a cégnél, emellett önkéntes tűzoltó is vagyok és Berhidán a polgárőrség parancsnoka.

⁃ Telefonon mikor időpontot egyeztettünk az interjúhoz, a válaszaidból kiderült, hogy nagyon elfoglalt vagy.

⁃ Hát, nem unatkozom sohasem. Mindig történik valami, rengeteg a sztori.

⁃ Mesélnél egyet az olvasóinknak?

⁃ Érkezett egy riasztás Küngösről, egy vascsöves támadásról. Úgy döntöttem, hogy lóval fogok, vágtában a helyszínre érkezni. A vascsöves támadó annyira megijedt a látványtól, hogy a csövet eldobta és egyből lefeküdt a földre.

Le se kellett szállnom a lóról!

Nagyon sok riasztás érkezik a szőlőhegyről, ott gyorsabb közlekedni lóval, egyébként autóval látom el a fegyveres járőr szolgálatot.

⁃ Jól gondolom, hogy a fegyveres járőrszolgálat az, amit szívesen csinálsz? Mennyi ideig voltál katona?

⁃ Hivatásos voltam 17 évig. Elég volt, leszereltem.

⁃ Az is látszik, hogy szívvel, lélekkel végzed a munkád.

⁃ Másképpen ezt nem lehet. Minden eset más, nincs két egyforma. Változatos a járőr munka, nem lehet megunni. Egyébként az önkormányzatnál irodán is dolgozom, de jobban szeretem a terepmunkát, kint lenni a szabadban.

⁃ Most 52 éves vagy, hol lesz a Kovács Attila 10 év múlva?

⁃ Reményeim szerint itt. Én hűséges típus vagyok, nem tervezek váltani és nem szeretnék mást csinálni.

⁃ Nehéz éveket élünk mostanában. Te ennek ellenére nagyon pozitív vagy. Honnan van ehhez erőd?

⁃ Nagyon sokat merítek a hitből. Szabadidőmben gyerekeket oktatok gitárra és énekre, viszem őket a templomba. Ez sokat segít. Kell ez a fajta feltöltődés.

Például öt halálos balesetnél jártam a 2022-es évben. Borzasztó dolgokat látok, olyanokat, amiket egy átlagember sohasem. Sok a baleset, gyakran ezekhez én érek oda elsőként. Az ilyen eseteket utána lelkileg is fel kell dolgozni, helyre kell tenni magamban. Segíteni kell a bajbajutottakon, foglalkozni kell a hajléktalanokkal, sorolhatnám.

⁃ Úgy gondolom, hogy ezek a dolgok együtt járnak egy fegyveres járőr munkájával. Minden reggel pozitívan és hittel telve kelek fel. Előfordul, hogy bejelentkezek a központi diszpécsernek, hogy most egy órát kiszállok, ilyenkor beülök a templomba a gyerekekkel, kiéneklem magamat, feltöltődök. Aztán indulok tovább mert a járőr munkában nincsen megállás.

Ugray Adrián

Ezek is érdekelhetnek még

Riasztó vagy kamerarendszer, melyik a hatékonyabb megoldás?

Riasztó vagy kamerarendszer, melyik a hatékonyabb megoldás?

A biztonság mindenki számára elsődleges fontosságú. Az otthonok, vállalkozások és általában az értékek védelmére számos lehetőség közül választhatunk, de gyakori kérdés: riasztó vagy kamerarendszer a hatékonyabb megoldás? Ebben a cikkben összefoglaljuk mindkét...