fbpx
2022.07.10.

Biztonsági tippek a nyárra

A Nyugalom Kft nyaralás előtti, szünidei tanácsaival te is biztonságban tudhatod otthonod és gyermekeid. Íme a legfontosabb teendők:  

A riasztórendszer a legmegbízhatóbb védelem, ezért ahol még nincs, érdemes minél előbb távfelügyeletre kötött rendszert telepíteni. Ha már rendelkezünk riasztóval, akkor utazás előtt időben végezzünk próbariasztást.

Nagyobb összegű készpénzt csakis minősített trezorban tartsunk otthon, amit célszerű a riasztórendszerre kötni.

Ha a gyerekek egyedül közlekednek a szünidőben és egyedül vannak otthon is, akkor legyen saját kódjuk a riasztóhoz. Ha véletlenül kikotyogják az osztálytársaknak, barátoknak, akkor elég csak ezt az egyet megváltoztatni.

A távollétünkben résnyire se hagyjuk nyitva a nyílászárókat.

A kánikulában nyitva hagyott nyílászárók tárt kapukat jelentenek a besurranóknak, ezért amikor otthon tartózkodunk, éljünk a particionált élesítés lehetőségével, vagyis csak azokat a helyiségeket riasszuk be, ahol éppen nem tartózkodunk.  

Biztonságos nyarat kívánunk!

Ezek is érdekelhetnek még

Riasztó vagy kamerarendszer, melyik a hatékonyabb megoldás?

Riasztó vagy kamerarendszer, melyik a hatékonyabb megoldás?

A biztonság mindenki számára elsődleges fontosságú. Az otthonok, vállalkozások és általában az értékek védelmére számos lehetőség közül választhatunk, de gyakori kérdés: riasztó vagy kamerarendszer a hatékonyabb megoldás? Ebben a cikkben összefoglaljuk mindkét...