fbpx
2023.07.02.

Kenikker Olivér a szolgálatvezető

Mindig figyelmes és segítőkész. Emberek a vagyonvédelem és a Nyugalom Kft mögött

Cikksorozatunk új részével szeretnénk folytatni a betekintést a vagyonvédelem és a Nyugalom Kft színfalai mögé. Cégünk több mint három évtizednyi jelenléte mögött emberek állnak. Hozzáállásuk, munkájuk összessége határozza meg a Nyugalom Kft hírnevét. Amikor ránk számítasz ügyfélként, akkor igazából a kollégáink munkájára számítasz.

Ötödik interjúnk alanya a járőr csapatunk tagja szolgálatvezetőként. Ötödik éve dolgozik nálunk. A megbízható és segítőkész kolléga mintapéldája. Kenikker Olivérrel beszélgettünk.

Ha valaki elmegy kézilabda meccsre, vagy egyéb rendezvényre a megyében, szinte mindig láthat egy fiatalembert a biztonsági őrök csapatában, aki árgus szemekkel figyeli a kollégáit, nyomon követi a történéseket. Mindig segítőkész, ha kérdeznek vagy segítséget kérnek tőle, legyen az kolléga vagy bárki más.

Ez a fiatalember a Kenikker Olivér a Nyugalom Kft munkatársa.

– Mióta dolgozol a Nyugalom-nál Olivér?

– Ez most már az ötödik évem.

– Hogyan kerültél ide?

– Ismerősön keresztül. Volt egy barátom, aki itt dolgozott. Rajta keresztül ajánlották a lehetőséget, hogy legyek a csapat tagja.

– Előtte mit csináltál?

– Előtte áruszállító voltam. Az egy teljesen más terület, illetve az idő tájt végeztem a vagyonőr képzést is. Fogalmazhatunk úgy, hogy akkoriban csöppentem bele a vagyonvédelem világába.

– Milyen világ ez véleményed szerint?

– Az árufuvarozásnál nagyon sokat kell vezetni. Az autóért és az áruért felelek, míg itt teljesen másról van szó. Területért, objektumért, személyekért, rendezvényekért vállalunk felelősséget. Teljesen más impulzusok érnek a vagyonvédelmi, rendezvénybiztosítási munkában. 

– Mit szeretsz benne?

– Szeretem, hogy nagyon változatos. Ez főleg a rendezvénybiztosítás területére igaz. Olyankor nem csak biztosítunk, hanem mi is átérezzük a rendezvény hangulatát és jellegét. Természetesen a munkánkra koncentrálunk elsősorban.

– Mi a munkaköröd most pontosan?

– Jelenleg szolgálatvezető vagyok.

– Te irányítod a kivonuló járőrök munkáját.

– Többek között, igen.

– Több kollégáddal beszéltünk már, majdnem mindenkinek volt egy nagyon jó sztorija.

Neked van ilyen? Ami olyan nagyon nehéz ügy volt.

– Összességében nem tudok kiemelni konkrétat. Nem vagyok egy izgulós típus, higgadtan tudom kezelni a helyzeteket. Az adott helyzetekre jól tudok mindig reagálni.

– Gyors döntéseket kell néha hoznod?

– Rendezvénybiztosításokon előfordul, de inkább a megfontolt döntések a jellemzők rám.

– Mennyi idős vagy most Olivér?

– 31 éves.

– Nagyon fiatal vagy még. Ha választhatnál, és vissza mehetnél az időben, az árufuvarozást vagy inkább vagyonvédelmet választanád?

– Mindenképpen a vagyonvédelem az, amivel szívesen foglalkoznék. Ezen a területen szeretnék még sokat fejlődni. Ezért is vállaltam el ismét, hiszen volt egy kis kitérőm közben. Aztán visszajöttem ebbe a pozícióba, mikor felajánlották. Fejlődök itt sokat, a kommunikációm, a tudásom. Belelátok a biztonsági őr kollégák munkájának irányításába, a vagyonvédelmi, rendezvénybiztosítási feladatok tervezésébe. Azért vonzó ez számomra, mert itt minden nap tanulok valami újat.

– Akkor ezek szerint van fejlődési lehetőséged?

– Abszolút. Amit most magamba szívok tudást, azt a későbbiekben biztosan kamatoztatni tudom.

– Hol leszel Olivér 10 év múlva?

– Ez egy nehéz kérdés. Bízom benne, hogy itt leszek.

– A vagyonvédelmi munka, időnként elég nagy stresszel jár és óriási a felelősség is. Mikor a Nyugalom-tól hazamész a nap végén, mit szoktál csinálni, hogyan pihened ki az itteni munkát?

– Családi és baráti összejöveteleken vagyok a legszívesebben. Egy jó társaság, a közös bográcsozás nálam minden stresszt felold!  Szeretem a finom pörköltet. ☺

Ugray Adrián

Ezek is érdekelhetnek még

Riasztó vagy kamerarendszer, melyik a hatékonyabb megoldás?

Riasztó vagy kamerarendszer, melyik a hatékonyabb megoldás?

A biztonság mindenki számára elsődleges fontosságú. Az otthonok, vállalkozások és általában az értékek védelmére számos lehetőség közül választhatunk, de gyakori kérdés: riasztó vagy kamerarendszer a hatékonyabb megoldás? Ebben a cikkben összefoglaljuk mindkét...